Muhteşem Bir Lezzet: Çikolata Kaplı Muskalar

Baklava yufkasından yapılan, içi fındık ve çikolata ile dolu, dışı sütlü çikolataya bulanmış bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi büyüleyecek. Çıtır çıtır dış yapısı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Özellikle çikolata ve fındık sevenler için ideal bir ikram. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, pratikliği ile de öne çıkıyor. Siz de bu enfes lezzeti deneyerek sevdiklerinizi şımartın.

Malzemeler: İç Malzemeler

* 250 gram fındık* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 3 yemek kaşığı çikolata kreması
* 100 gram tereyağı
* 8 adet baklavalık yufka

Malzemeler: Dış Kaplama

* 100 gram pirinç unu (Tarifin orijinalinde "pirinç fındık" yazıyor. Pirinç unu olması daha olası olduğu için düzelttim.)
* 200 gram sütlü çikolata* 1/3 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

1. Öncelikle fındıkları incecik kıyın. Bir kapta kıyılmış fındık, pudra şekeri, çikolata kreması ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırın. Baklava yufkalarını kare şeklinde kesin. Her bir kare yufkanın ortasına hazırladığınız karışımdan koyun. Yufkaları üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını sıkıca bastırın. Hazırladığınız üçgen şeklindeki muskaları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
2. Fırından çıkan muskaları soğumaya bırakın. Bu sırada sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya sıvı yağı ekleyip karıştırın. Soğuyan muskaları erimiş çikolataya batırın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Çikolatanın donması için buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!