Muhteşem Bir Tat: Çilekli Vişneli Cheesecake
Bu enfes cheesecake tarifi, ağızda dağılan lezzetiyle sizi büyüleyecek. Yumuşak krema, kıtır taban ve canlandırıcı meyve sosunun mükemmel uyumu, misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı sunmanıza olanak tanıyacak. Hazırlığı düşündüğünüzden çok daha kolay olan bu tarif, herkesin başarabileceği kadar pratik. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, kendinizi ve sevdiklerinizi şımartın. Tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak bu cheesecake'i mutlaka deneyin! Unutmayın, malzemelerin taze olması, lezzetin daha da artmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!Malzemeler: 3 Bölüm Halinde
Kıtır Taban İçin:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Cheesecake Kreması İçin:
- 3 adet yumurta
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limonun kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
Çilekli Vişneli Sos İçin:
- 200 gram taze çilek
- 200 gram taze vişne
- 1/3 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 2 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı: Adım Adım
1. Kıtır Taban: Yulaflı bisküvileri robotta veya poşette ezerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın.2. Cheesecake Kreması: Yumurtaları, labneyi, kremayı, şekeri, vanilyayı, nişastayı, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Soğumuş olan taban üzerine dökün.
3. Çilekli Vişneli Sos: Çilekleri ve vişneleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynatın. Nişastayı az miktarda suyla açıp, kaynar karışıma ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra meyveleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Soğuyunca, fırından çıkan cheesecake'in üzerine dökün. Soğuması için buzdolabında birkaç saat bekletin. Afiyet olsun!