Muhteşem Lezzette Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı

Enfes bir çay saati keyfi için, çilekli muzlu manolya tatlısı tarifi tam size göre! Bu tarifimizle, damak zevkinize hitap eden, hem pratik hem de son derece lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirip, hazırlanış adımlarını takip ederek, siz de misafirlerinizi büyüleyecek bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlımızın püf noktaları ve sunum önerileriyle, tatlınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. İşte, mutfağınızda harikalar yaratacak tarifimiz:

Malzemeler

* 2 adet muz
* 10 adet çilek
* 1 litre süt
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket sıvı krema
* 1 paket bebe bisküvisi

Hazırlanışı

1. Öncelikle, muzları ve çilekleri uygun büyüklükte doğrayın.
2. Bir tencerede sütü, yumurta sarısını, unu, nişastayı ve şekeri iyice çırpın.
3. Karışımı orta ateşte, kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
4. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
5. Ayrı bir kapta sıvı kremayı çırpın.
6. Pişen kremayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın.
7. Bebe bisküvilerini bir kaba dizin.
8. Üzerine muz ve çilek dilimlerini yayın.
9. Son olarak, hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine dökün ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın.
10. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Çilekli muzlu manolya tatlısınızı daha şık bir sunumla servis edebilirsiniz. Servis kaselerinin üzerine taze çilekler ve muz dilimleri ekleyerek tatlıyı süsleyebilirsiniz. Ayrıca, yanına dondurma veya çikolata sosu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.