Nefis Çikolatalı Linzer Kurabiyeler

Yeni yılın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Linzer kurabiyeleri bu kez farklı bir yorumla sunuyoruz. Geleneksel reçelli dolgusunun yerine koyu ve lezzetli bir çikolata kullanarak, ağızda dağılan enfes kurabiyeler hazırladık. Bu tarifle hem görsel hem de lezzet şöleni yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram. Özel günlerinizde ya da misafirlerinize ikram etmek için ideal olan çikolatalı Linzer kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Kurabiyelerin kıvamını ve lezzetini mükemmelleştirmek için malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir.

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 120 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı badem unu
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 adet yumurta
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Malzemeler: Çikolata Dolgusu & Süsleme

* 1 su bardağı sürülebilir çikolata
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

1. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı bir kapta çırpın. Yumuşak ve kremamsı bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
2. Badem unu, un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. İsteğe bağlı olarak tarçın da ekleyebilirsiniz.
3. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu işlem kurabiyelerin şeklini korumasına yardımcı olur.
4. Dinlenen hamuru tezgahta ince bir şekilde açın. Çerez kalıpları ile kurabiyeleri kesin. Bir kısmını tam olarak kesip, bir kısmının ortasını küçük bir kalıp ile çıkararak, iki farklı kurabiye elde edin.
5. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
6. Kurabiyeler pişerken, sürülebilir çikolatayı benmari usulü eritin. Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin ortasına çikolatayı sürün ve üzerine pudra şekeri serpin. Tam kurabiyeyi, çikolatalı olanın üzerine yerleştirin.
7. Tamamen soğuyana kadar bekletin ve servis edin. Afiyet olsun!