Muhteşem Çikolatalı Bir Lezzet
Bitter çikolata, kakao ve tereyağının enfes uyumuyla hazırlanan bu bol çikolatalı kurabiye tarifi, çikolata tutkunlarının gönlünde taht kuracak. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan, unutulmaz bir lezzet. Nefis kıvamı ve yoğun çikolata tadıyla, bu kurabiyeler çay saatlerinizin, kahve molalarınızın ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça pratik olan tarif, malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede lezzetli kurabiyelerin tadını çıkarmanızı sağlayacak. Siz de bu eşsiz lezzeti denemek ve sevdiklerinizi mutlu etmek için hemen tarifimize göz atabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çikolatalı kurabiyeleri çok seveceklerdir. Başarılı bir sonuç için tarifteki adımları dikkatlice takip etmeniz yeterli.Gerekli Malzemeler
- 125 gram tereyağı- 80 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (süsleme için)
Hazırlanış Aşamaları
1. Tereyağını, bitter çikolatayı ve toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelere yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hamurun kıvamı çok sert olmamalıdır. Yoğun bir çikolata aroması için, çikolata parçalarını hamura iyice karıştırın.2. Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Kurabiyeleri hafifçe bastırarak şekillendirebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun!