Muhteşem Cevizli Katmer Börek

Bu enfes katmer börek tarifiyle kahvaltılarınız daha da keyifli hale gelecek. Evinize harika bir aroma yayacak olan bu böreğin, çayla birlikte eşsiz bir lezzet deneyimi sunacağından emin olabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle ceviz sevenler için mükemmel bir seçenek. Dilerseniz yanında yoğurt ya da ayranla da servis edebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olup, malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar.

Malzemeler: Hamur İçin

1 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
1 bardak mısır unu
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz

Malzemeler: İç Harç İçin

6 adet soğan (ince kıyılmış)
2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
1 tatlı kaşığı (tepeleme) reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp, üzerine ılılıkta su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç harç için soğanları ince ince kıyıp, sıvı yağda hafifçe kavurun. Kavrulmuş soğanlara ceviz içini, reyhanı ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika daha karıştırın ve ocaktan alın. Mayalanan hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız cevizli harcı eşit şekilde yayın. Tereyağını eritip, böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin ve afiyetle tüketin.