Hızlı ve Lezzetli: Fellah Köftesi

Yoğun iş temposunda pratik bir yemek arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Geleneksel lezzetlerden ilham alan fellah köftesi, bol sosu ve maydanozuyla damak zevkinize hitap edecek. Bu tarif, hem kolay hazırlanması hem de doyurucu olmasıyla öne çıkıyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, enfes bir yemek deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için, mutfakta az zaman geçirmeyi tercih edenler için ideal bir seçenektir. Sıcak servis edildiğinde lezzeti daha da artan bu köfteler, yanına pilav veya salata ile mükemmel bir uyum yakalar. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler

Köfte İçin:

* 1,5 su bardağı köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı irmik
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 adet yumurta

Sos İçin:

* 5-6 diş sarımsak (ezilmiş)
* 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon

Süsleme İçin:

* 3 kepçe yoğurt
* 5-6 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 tutam maydanoz (kıvırcık)

Hazırlanış

Öncelikle köfte harcını hazırlamak için; köftelik bulguru, irmiği ve sıcak suyu bir kapta karıştırıp şişmeye bırakın. Şişen karışıma yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra ayrı bir kapta, sarımsak, sıvı yağ, domates salçası, doğranmış domates, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler şekillendirin. Hazırlanan sosu köftelerin üzerine gezdirin ve kısık ateşte pişirin. Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerini yoğurt, sarımsak ve bolca maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!