Bulgurun enfes bir şekilde kullanıldığı bu tarif, sizi zahmetsizce lezzet şölenine davet ediyor. Bol soslu köftelerimizin hazırlanması sandığınızdan çok daha kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sofranızda harika bir yemek yer alacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Sıradan yemeklerden sıkılanlar için mükemmel bir alternatif. Hazırlama aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, mükemmel bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.
Köfte İç Malzemeleri ve Hazırlanışı
Öncelikle 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı ılık su, 1 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı biber salçası, 2-2,5 çay kaşığı tuz, 1,5 çay kaşığı kimyon ve 1 su bardağı unu geniş bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı en az 15 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında bulgur suyunu çekerek kıvamını alacak ve daha kolay şekil vermenizi sağlayacaktır. Dinlendirme süresi tamamlandıktan sonra, harcı istediğiniz büyüklükte yuvarlak köfteler haline getirin. Köfteleri hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin veya kızartın.
Lezzetli Sosu Hazırlama
2 kahve fincanı zeytinyağını bir tencerede ısıtın. 7-8 diş dövülmüş sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. 4 tatlı kaşığı biber salçası, rendelenmiş 2 adet domates, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyerek sosu pişirin. Sos kıvam alana kadar karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişen köfteleri bolca sosla kaplayarak servis edebilirsiniz. İsterseniz yanında bulgur pilavı veya salata ile servis edebilirsiniz. Bu köfte tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edecek, unutamayacakları bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Bu soslu ve doyurucu fellah köftesi, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.