Lezzetli Sakallı Poğaça

Pastanelerin vazgeçilmezi olan sakallı poğaçalar, kahvaltılara lezzet katıyor. Bol peynirli ve çıtır çıtır yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarifle siz de evinizde kolayca bu enfes poğaçaları hazırlayabilirsiniz. İşte, nefis bir kahvaltının olmazsa olmazı, hem görüntüsü hem de lezzetiyle büyüleyen sakallı poğaçanın tarifi. Hazırlaması oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca bulunabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün! Özellikle hafta sonu kahvaltılarında keyifli bir seçenek olacaktır.

Malzemeler

Hamur için: 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 adet yumurta beyazı, 1 paket instant maya, 1/4 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı toz şeker, 5-6 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı süt
İç harcı için: 200 gram krem peynir, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 demet maydanoz

Hazırlanışı

Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir kapta süt, su, yumurta beyazı, maya, sıvı yağ, şeker ve tuzu iyice karıştırın. Ardından azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 10 dakika yoğurun, böylece daha kabarık bir sonuç elde edersiniz. Hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta açın. Krem peynir, kaşar peyniri ve maydanozu karıştırarak iç harcını hazırlayın. Açtığınız hamura iç harcı sürün ve rulo şeklinde sarın. Rulo halindeki hamuru istediğiniz kalınlıkta dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş poğaçaları yağlanmış tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!