Nefis İçli Köfte Hazırlığı

Bulgur, ülkemizin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve içli köftede de muhteşem bir rol oynar. Bu tarifte, bol miktarda cevizin eşsiz lezzetiyle bulgurun enfes uyumuna tanık olacaksınız. İşte ağız sulandıran, ev yapımı bol cevizli içli köfte tarifimiz. Hazırlık aşamasının pratikliği ve sonuçtaki lezzet, sizi büyüleyecek. Hem yapımı keyifli, hem de sofralarınıza eşsiz bir lezzet katacak bu tarif, mutlaka denemeye değer. Aileniz ve sevdikleriniz bu eşsiz tadı çok sevecekler. Hazırsanız, malzeme listesine bir göz atalım.

İçli Köfte Malzemeleri

Kısım 1 (Harç İçin): 2 su bardağı ince bulgur, 1 çay bardağı irmik, 2 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz.
Kısım 2 (İç Harç İçin): 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 adet soğan, 350 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/2 su bardağı ceviz içi, 10 dal maydanoz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz.
Kısım 3 (Kızartma İçin): 2 su bardağı sıvı yağ

Bol Cevizli İçli Köfte Yapımı

Öncelikle, bulgur, irmik, sıcak su, un, yumurta, biber salçası, kimyon ve tuzu derin bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı en az 30 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında iç harcı hazırlayabilirsiniz. İç harç için soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip, kızarana kadar pişirin. Daha sonra biber salçası, ceviz içi, maydanoz, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş harçtan küçük parçalar koparıp, iç harçtan bir miktar koyarak yuvarlayın. Bol sıvı yağda kızartın. Kızaran içli köfteleri kağıt havlu üzerinde süzün ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!