Nefis Acuka Tarifi

Kahvaltınıza farklı bir lezzet katacak, her şeyle harika uyum sağlayan bu enfes acuka tarifini mutlaka denemelisiniz! Bol baharatlı ve cevizli yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifimizle, kahvaltı sofralarınızda yeni bir yıldız doğacak. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyerek, sevdiklerinizi şımartın. Hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu olan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes acuka tarifimiz.

Malzemeler

2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı (1 parmak eksik) galeta unu, 1 çay bardağı ceviz içi, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve 1/2 çay bardağı su.

Hazırlanış

Öncelikle, büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ardından, domates ve biber salçalarını ekleyerek birkaç dakika kavurun. Sarımsakları incecik doğrayıp salçaların içine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Galeta ununu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Ceviz içlerini ve tüm baharatları (kekik, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon, karabiber) ilave edip, iyice karıştırın. Son olarak, suyu ekleyip, arada karıştırarak, koyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Acuka soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!