Bayramın Lezzetli Mirası: Kavurmalı Makarna
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan kavurma artıklarını değerlendirmek için enfes bir tarifimiz var: Kavurmalı makarna! Bu doyurucu ve pratik yemek, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de enfes bir lezzet şöleni yaşamanızı sağlayacak. Bol porsiyon sevenler için ideal olan bu tarif, sizlere ve misafirlerinize unutulmaz bir yemek deneyimi sunacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu makarna, hazırlığının kolaylığıyla da gönlünüzü çelecek. Artık bayram sonrası kalan kavurma etleriniz çöpe gitmeyecek, aksine sofralarınızın yıldızı haline gelecek. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.Malzemeler: Makarna ve Sos İçin
* 1/2 paket makarna (tercihinize göre)* 5 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler: Kavurma Sosu İçin
* 400 gram kuşbaşı et (kuzu veya dana)* 1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
* 2 diş sarımsak, ezilmiş
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz