Bayramın Lezzetli Mirası: Kavurmalı Makarna

Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan kavurma artıklarını değerlendirmek için enfes bir tarifimiz var: Kavurmalı makarna! Bu doyurucu ve pratik yemek, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de enfes bir lezzet şöleni yaşamanızı sağlayacak. Bol porsiyon sevenler için ideal olan bu tarif, sizlere ve misafirlerinize unutulmaz bir yemek deneyimi sunacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu makarna, hazırlığının kolaylığıyla da gönlünüzü çelecek. Artık bayram sonrası kalan kavurma etleriniz çöpe gitmeyecek, aksine sofralarınızın yıldızı haline gelecek. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Makarna ve Sos İçin

* 1/2 paket makarna (tercihinize göre)
* 5 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz

Malzemeler: Kavurma Sosu İçin

* 400 gram kuşbaşı et (kuzu veya dana)
* 1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
* 2 diş sarımsak, ezilmiş
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Adım Adım Kavurmalı Makarna

Öncelikle makarnayı, 5 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ile birlikte, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın. Ardından, soğanı ve sarımsağı sıvı yağ ve tereyağında hafifçe kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip, etler suyunu bırakana kadar pişirin. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edip, sosun kıvamını ayarlamak için kısık ateşte 10 dakika pişirin. Haşlanmış makarnayı sosla iyice karıştırın ve sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!