Muhteşem Lezzet: Ballı Hardallı Hindi But
Bu tarif, enfes bir ballı hardallı glaze ile fırınlanmış lezzetli hindi but sunuyor. Orman mantarlı risotto ve fırınlanmış sebzelerle mükemmel bir uyum yakalayan bu yemek, özel günlerinizin ya da hafta sonu sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, malzemelerin tazeliğine ve doğru pişirme süresine dikkat ederek en iyi şekilde deneyimleyebilirsiniz. Hindi butunu iyice marine etmek, lezzetin etin içine kadar işlemesini sağlayacaktır. Risotto için ise sabırlı bir şekilde sıcak sebze suyu ekleyerek, pirincin kremamsı bir kıvama gelmesini beklemeniz önemlidir. Sunum için, fırınlanmış sebzeleri ve risottoyu hindi butunun yanına özenle yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler: Hindi But ve Sebzeler için
* 2 adet hindi but* 100 gram havuç (küp doğranmış)* 100 gram kereviz sapı (küp doğranmış)
* 150 gram kuru soğan (küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 60 gram bal
* 30 gram hardal* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
Malzemeler: Orman Mantarlı Risotto için
* 200 gram arborio pirinci* 100 gram istiridye mantarı (dilim doğranmış)
* 100 gram kestane mantarı (dilim doğranmış)
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
* 40 ml beyaz şarap
* 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri
* 30 gram tereyağı
* 20 ml zeytinyağı
* 1,5 litre sebze suyu