Muhteşem Lezzet: Ballı Hardallı Hindi But

Bu tarif, enfes bir ballı hardallı glaze ile fırınlanmış lezzetli hindi but sunuyor. Orman mantarlı risotto ve fırınlanmış sebzelerle mükemmel bir uyum yakalayan bu yemek, özel günlerinizin ya da hafta sonu sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, malzemelerin tazeliğine ve doğru pişirme süresine dikkat ederek en iyi şekilde deneyimleyebilirsiniz. Hindi butunu iyice marine etmek, lezzetin etin içine kadar işlemesini sağlayacaktır. Risotto için ise sabırlı bir şekilde sıcak sebze suyu ekleyerek, pirincin kremamsı bir kıvama gelmesini beklemeniz önemlidir. Sunum için, fırınlanmış sebzeleri ve risottoyu hindi butunun yanına özenle yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Hindi But ve Sebzeler için

* 2 adet hindi but* 100 gram havuç (küp doğranmış)
* 100 gram kereviz sapı (küp doğranmış)
* 150 gram kuru soğan (küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 60 gram bal
* 30 gram hardal* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber

Malzemeler: Orman Mantarlı Risotto için

* 200 gram arborio pirinci
* 100 gram istiridye mantarı (dilim doğranmış)
* 100 gram kestane mantarı (dilim doğranmış)
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
* 40 ml beyaz şarap
* 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri
* 30 gram tereyağı
* 20 ml zeytinyağı
* 1,5 litre sebze suyu

Hazırlanışı:

Hindi butlarını baharatlar, bal ve hardal ile hazırlanan karışımla iyice marine edin. En az 30 dakika buzdolabında bekletin. Havuç, kereviz ve soğanı önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin. Marine edilmiş hindi butlarını fırında pişirin. Pişirme süresi hindinin büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Orman mantarlarını zeytinyağında soteleyin. Arborio pirincini tereyağı ve soğanla kavurun. Beyaz şarap ekleyin ve buharlaşana kadar bekleyin. Sıcak sebze suyunu azar azar ekleyerek, pirincin kıvamını kontrol edin. Pişince parmesan peyniri ve mantarları ekleyerek karıştırın. Fırından çıkan hindi but, risotto ve fırınlanmış sebzelerle birlikte servis edin.