Muhteşem Bir Lezzet: Baharatlı Karamel Havuçlu Kek

Evinizde enfes bir havuçlu kek deneyimi yaşamak ister misiniz? Bu tarif, baharatların sıcaklığını ve karamelin tatlılığını kusursuz bir şekilde birleştiriyor. Nefis kıvamı ve eşsiz lezzetiyle tüm damakları şenlendirecek bu kek, hem yapımı kolay hem de son derece doyurucu. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak! Hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım tarif aşağıda sizlerle. Sizi mutfağınıza davet ediyoruz! Elbette, tarifte kendinize özgü küçük dokunuşlar da ekleyebilirsiniz. Örneğin, farklı bir kuru yemiş türü kullanabilir veya kek üzerine farklı bir süsleme yapabilirsiniz. Deneyerek, kendinize ait özel bir lezzet yaratabilirsiniz.

Malzemeler: Kek Hamuru

* 100 gram tereyağı
* 50 mililitre sıvı yağ
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı kefir
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 paket vanilin
* 2 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
* 1/2 çay kaşığı toz karanfil
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı rendelenmiş havuç
* 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz içi

Malzemeler: Krema

* 1/2 su bardağı sıvı krema
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 75 gram labne peyniri

Malzemeler: Karamel Sos

* 1/2 su bardağı toz şeker
* 40 gram tereyağı
* 1/2 su bardağı sıvı krema
* 4 adet iri dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı:

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp şekerle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Kefiri, unu, kabartma tozunu, karbonatı, vanilyayı ve baharatları (tarçın, zencefil, yenibahar, muskat, karanfil, tuz) ilave edip, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Rende havuç ve cevizleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken krema ve karamel sosunu hazırlayabilirsiniz. Krema için sıvı kremayı, pudra şekerini ve labneyi çırpın. Karamel için şekeri orta ateşte eritin, kahverengileşince tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıvı kremayı yavaşça ekleyin ve karıştırın. Dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın. Pişen kek soğuyunca kremayı ve karamel sosunu üzerine gezdirin. Afiyet olsun!