Ankara'nın Unutulmaz Lezzeti: Aspava

Ankara mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan aspava, etin, lavaşın ve özel sosunun mükemmel uyumuyla damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Bu tarifte, özellikle dana eti kullanarak hazırlanan aspava, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek seçeneği. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, herkes evinde rahatlıkla yapabilir. Ailenizle veya arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu enfes yemeği denemeden geçmeyin. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir aspava keyfi, sizi ısıtacak ve içinizi ısıtacaktır. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de Ankara'nın bu eşsiz lezzetine kolayca ulaşabilirsiniz.

Malzemeler: Et ve Sos İçin

- 500 gram dana eti (küçük parçalar halinde doğranmış)
- 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

Malzemeler: Sos ve Sunum İçin

- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 adet lavaş (ince)
- 1 adet soğan (ince kıyılmış, sos için)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Adım Adım Aspava

Öncelikle dana etini, ince kıyılmış soğan, yoğurt, domates salçası, sirke, kekik, tuz, zeytinyağı ve tereyağı ile güzelce karıştırıp en az 30 dakika marine edin. Daha sonra marine edilmiş eti orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen ete, ayrı bir tavada tereyağında kavrulmuş domates salçası ve unu ekleyip, karıştırın. Ardından suyu ve tuzu ekleyip, kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişen sosu etin üzerine gezdirin. Servis için lavaşları ısıtıp, üzerine etli sosu yayın, kıyılmış soğan ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip sıcak sıcak servis edin.