Lezzetli ve Besleyici Bir Piyaz

Klasik piyaz tariflerinden sıkıldınız mı? Tahinli piyazı da çok mu yediniz? O zaman bu tarif tam size göre! Besleyici ve tok tutan, ana yemek kıvamında enfes bir ançüezli piyaz tarifiyle karşınızdayız. Özellikle kırmızı biberin baharatlı dokunuşuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, hem vakit kazanacak hem de sofranıza farklı bir lezzet katacaksınız. Pratikliği ve doyurucu olmasıyla da hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu farklı piyaza bayılacaklar!

Malzemeler: Fasulyeden Baharatlara

Gerekli Malzemeler:

* 2 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
* 4 adet cherry domates (yarım ay şeklinde doğranmış)
* 1 adet haşlanmış yumurta (dilimlenmiş)
* 12 adet ançuez (ince kıyılmış)

Sos Malzemeleri:

* 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı pul biber (daha çok baharat isterseniz miktarı artırabilirsiniz)
* 1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Adım Adım Ançüezli Piyaz

Öncelikle kuru fasulyelerinizi bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış fasulyelerinizi bir kapta ezmeden hafifçe karıştırın. Kuru soğanı, dereotunu, taze soğanı, siyah zeytinleri, cherry domatesleri ve haşlanmış yumurtayı fasulyelere ekleyin. Ançuezleri de ince ince kıydıktan sonra karışıma ilave edin. Ayrı bir kapta üzüm sirkesi, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu fasulye karışımına ekleyerek iyice karıştırın. Servis yapmadan önce en az 15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!