Airfryer'da Trileçe: Lezzetli ve Kolay
Airfryer'ınızda enfes bir trileçe deneyimi yaşamak ister misiniz? Bu tarifle, klasik lezzeti pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Airfryer'ın eşit ısı dağılımı, trileçenin her yerinin mükemmel şekilde pişmesini sağlar. Püf noktalarıyla birlikte, her adımda size yol göstereceğimiz bu tarifle, başarılı bir trileçe deneyimi garanti. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar! İşte size adım adım, ayrıntılı tarifi...Malzemeler:
Kek için:* 2 adet yumurta* 1 çay bardağı şeker
* 2,5 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı vanilya özü
Şerbet için:* 2 su bardağı süt
* 1/2 paket krema
* 1/2 çay bardağı şeker
* 1 paket vanilya özü
Üst Krema için:* 1 çay bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1/2 paket krema
Süsleme için:* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
Hazırlanış:
1. Kek hamurunu hazırlayın: Yumurta ve şekeri çırpın, kabartma tozu ve vanilya özünü ekleyip karıştırın. Airfryer sepetinize yağlı kağıt serin ve hamuru yayın. 170 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin. Pişen keki soğumaya bırakın.2. Şerbeti hazırlayın: Sütü, kremayı, şekeri ve vanilya özünü bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
3. Üst kremayı hazırlayın: Şekeri ve tereyağını bir tencerede eritin. Kremayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
4. Trileçeyi birleştirin: Soğuyan keki, soğumuş şerbete batırın. Üzerine soğumuş üst kremayı yayın. Ayrı bir kapta çırpılmış krem şantiyi süslemek için kullanın. Soğutup servis edin. Afiyet olsun!