Muhteşem Nişastalı Kurabiye Tarifi
Pratik ve kıyır kıyır bir kurabiye tarifine ne dersiniz? Bu enfes ağızda dağılan lezzeti mutlaka denemelisiniz! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikram. Unutulmaz bir lezzet deneyimi için, malzemeleri dikkatlice ölçmeniz önemlidir. Tarifimizde kullandığımız mısır nişastası, kurabiyeye eşsiz bir kıvam ve hafiflik katıyor. İşte ağızda dağılan, unutamayacağınız bir kurabiye için adım adım tarifimiz...Gerekli Malzemeler
* 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3 su bardağı mısır nişastası
* 1 paket vanilin
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Süslemek için 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanış
1. Öncelikle, margarin veya tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra, yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı bir kapta çırpın. Yumuşamış margarini veya tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta, mısır nişastasını ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yumurta ve margarin karışımına azar azar ekleyerek spatula yardımıyla homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.2. Hazırladığınız kurabiye hamurunu, yağlanmış fırın tepsisine, yuvarlak veya istediğiniz şekilde küçük parçalar halinde yerleştirin. Üzerlerine hafifçe pudra şekeri serpin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika boyunca kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, ağızda dağılan nişastalı kurabiyelerinizi sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.