Nefis Acılı Tarhana Çorbası
Bu tarifle, kaşık kaşık yutacağınız enfes bir bol acılı tarhana çorbası hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabilir. Hazırlaması ise son derece kolay. Hem vücudunuza iyi gelecek hem de damak tadınıza hitap edecek bu şifalı çorbayı denemeden geçmeyin. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve enerji verecektir. Tarhananın faydaları saymakla bitmez, bağışıklık sistemini güçlendirir ve mideyi rahatlatır. Bu tarifi denemek için hemen mutfağa koşun!
Malzemeler
İşte bu lezzetli tarhana çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı (silme) pul biber (daha çok acı sevenler için miktarı artırabilirsiniz)
- 1 tutam nane (isteğe bağlı)
- Su
Hazırlanış
Acılı tarhana çorbasını hazırlamak için öncelikle zeytinyağını tencerede ısıtın. Ardından sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Domates püresini, domates salçasını ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Tarhanayı ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Üzerine kaynar suyu azar azar ekleyerek çorbayı pişirin. Su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorba kıvamını aldıktan sonra tuz ve pul biberi ekleyin. İsteğe bağlı olarak taze nane de ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye devam edin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!