Hızlı ve Kolay Kısır Hazırlama

Çay saatlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın vazgeçilmezi olan kısırı, pratik bir şekilde yapmak ister misiniz? Bu tarifimizle, lezzetinden ödün vermeden, çok kısa sürede enfes bir kısır hazırlayabilirsiniz. Bulgurun şişmesi için bekleme süresini en aza indirgeyerek zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak püf noktalarını paylaşacağız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Az malzemeyle çok lezzetli bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Hazırlaması oldukça basit olan bu kısır tarifi, mutfakta acemi olanlar için bile ideal. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 2 su bardağı ince bulgur
* 1,5 su bardağı kaynar su
* 1 adet büyük boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 7-8 yaprak marul (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 çay bardağı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 adet limon suyu

Hazırlanış

Öncelikle, ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Ardından, domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kaynar suyu bulgura ekleyin ve üzerini kapatarak 10 dakika kadar şişmesi için bekletin. Bu süre zarfında, maydanoz ve marulu ince ince doğrayın. Bulgur şiştikten sonra, içine doğranmış maydanoz, marul, tuz, kimyon, karabiber ve kuru nane ekleyin. Limon suyunu da ilave edip iyice karıştırın. Son olarak, kavurduğunuz soğanlı salçayı da ekleyip tekrar karıştırın. Servis etmeden önce, kısırı en az 15 dakika buzdolabında dinlendirmenizi öneririz. Bu, kısırın lezzetinin daha da yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Hazırladığınız pratik kısırınızı, yanında ayran veya cacık ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine nar ekşisi de ekleyerek daha farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.