Hızlı ve Kolay Kısır Hazırlama
Çay saatlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın vazgeçilmezi olan kısırı, pratik bir şekilde yapmak ister misiniz? Bu tarifimizle, lezzetinden ödün vermeden, çok kısa sürede enfes bir kısır hazırlayabilirsiniz. Bulgurun şişmesi için bekleme süresini en aza indirgeyerek zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak püf noktalarını paylaşacağız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Az malzemeyle çok lezzetli bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Hazırlaması oldukça basit olan bu kısır tarifi, mutfakta acemi olanlar için bile ideal. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 2 su bardağı ince bulgur* 1,5 su bardağı kaynar su
* 1 adet büyük boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 7-8 yaprak marul (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 çay bardağı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 adet limon suyu