Hızlı ve Lezzetli: Avokadolu Karides
5 dakikada sofranızı süsleyecek nefis bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu avokadolu karides tarifiyle hem zamandan tasarruf edecek hem de damaklarınızı şenlendireceksiniz. Sade malzemelerle hazırlanan bu lezzet, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Özellikle hafta içi akşam yemeklerinde pratik bir çözüm arayanlar için ideal. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Deneyin ve farklı sunumlarla da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler: Hızlı Bir Lezzet İçin
- 15-20 adet karides- 1 adet olgun avokado- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Adım Adım Avokadolu Karides
1. Öncelikle karidesleri yıkayın ve kurulayın. Sarımsağı incecik doğrayın. Avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın ve küp küp doğrayın.2. Bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını ekleyip eritin. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
3. Karidesleri ekleyip her iki tarafı yaklaşık 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyin.
4. Pişen karidesleri bir kenara alın. Avokado küplerini tavaya ekleyin ve hafifçe ısıtın. Limon suyunu sıkın.
5. Pişen karidesleri avokadoların üzerine ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz yanında ekmek veya salata da servis edebilirsiniz.