Hızlı ve Pratik Börek Tarifi

Çıtır çıtır bir börek özleminizi 4 yufka ile kolayca giderebilirsiniz! Bu tarifimizde, büyük bir tepsi dolusu enfes kıymalı patatesli börek için ihtiyacınız olan her şey var. Pratikliği ve lezzetiyle tüm damakları şımartacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşaması oldukça kısa sürüyor ve sonuç inanılmaz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes böreğe bayılacaklar. Malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Deneyin ve farkı görün! Püf noktaları ile tarifin daha da başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yufka ve İç Malzemeler:

* 4 adet yufka
* 4 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
* 200 gram kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 2 çay kaşığı tuz

Sos ve Süsleme:

* 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı

Öncelikle, patatesleri küp küp doğrayın ve bir tencerede haşlayın. Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanmış patatesleri ezip kıymalı harca ekleyin. Karabiber, pul biber (isteğe bağlı), kırmızı toz biber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Yufkaları üst üste koyup, ortasından ikiye kesin. Her bir yufkayı yağlayıp iç harçtan paylaştırın. Ruloya sarıp tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısıyla üzerini fırçalayın. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!