Hızlı ve Pratik Akşam Yemeği: Kıymalı Tirit
Yoğun iş temposunda vakit ayırmanın zor olduğu günler için pratik bir çözüm arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle 30 dakikadan kısa sürede enfes bir kıymalı tirit hazırlayabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu lezzetli yemeğin malzemeleri oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlanışı da bir o kadar kolaydır. Hem zamandan tasarruf edecek hem de damak zevkinize hitap eden enfes bir yemek deneyimi yaşayacaksınız. İşte, sizi bekleyen enfes bir tirit tarifi!
Malzemeler
Bu enfes kıymalı tirit için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet orta boy soğan, 6 dilim tost ekmeği (tercihen bayat), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 250 gram dana kıyma, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 su bardağı su, 1 su bardağı et suyu (tavuk suyu da kullanılabilir), 1 kase yoğurt (tercihen koyun yoğurdu), 2 diş sarımsak, 1 avuç taze maydanoz.
Hazırlanış
Öncelikle, soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından dana kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçasını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra 1 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Bu sırada tost ekmeklerini küp küp doğrayın ve hafifçe kızartın. Sarımsağı ince ince kıyın ve maydanozu doğrayın. Pişen kıymalı harcı ocaktan alın. Kızartılmış ekmekleri, kıymalı harca ekleyip karıştırın. Son olarak, yoğurdu, sarımsağı ve maydanozu ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun! Bu tirit tarifini deneyerek, hızlı ve lezzetli bir akşam yemeği keyfi yaşayabilirsiniz.