Hızlı ve Lezzetli Kahvaltı: Maydanozlu Pişi

Yoğun sabah telaşlarında bile kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kahvaltılık arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle 15 dakika içinde mis gibi kokan, ağızda dağılan maydanozlu pişiler yapabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes pişilere bayılacak. Hafta sonu kahvaltılarınıza renk katacak bu tarifle, güne enerjik ve mutlu başlayabilirsiniz. Çocuklarınız da bu lezzetli pişileri çok sevecek, kahvaltı saatlerini daha keyifli hale getireceksiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes maydanozlu pişi tarifini denemek için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Un miktarı hamurun kıvamına göre ayarlanabilir. İsteğe bağlı olarak, maydanoz miktarını da dilediğiniz gibi artırabilirsiniz. Daha yoğun bir maydanoz aroması için maydanoz miktarını biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Sıvı yağ miktarını da pişi hamurunun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Tarifin ölçülerini kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1/2 demet taze maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanış Aşamaları

Maydanozlu pişilerinizi hazırlamak oldukça basit. Öncelikle ılık suyu bir kapta mayayla karıştırıp, 5-10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından yoğurt, şeker ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Kıyılmış maydanozu da hamura ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, hafifçe yağlanmış bir yüzeyde yuvarlayın. Bol sıvı yağda kızartın. Altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Kızarmış pişileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!