Hızlı ve Lezzetli Kıymalı Makarna

Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ve doyurucu bir kıymalı makarna tarifi. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu enfes yemeği, birkaç basit malzemeyle kolayca hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız baharatlar, yemeğe eşsiz bir lezzet katarken, domates püresi ve salçası ise kıvamını ve aromasını zenginleştiriyor. Haşlama suyuyla birlikte pişirilen makarna, sosu daha iyi emecek ve daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Bu tarif, hem hızlı akşam yemekleri için ideal hem de beklenmedik misafirleriniz için kurtarıcı bir seçenektir. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* ½ paket spagetti
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 300 gram orta yağlı kıyma
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı domates püresi
* 1 su bardağı sıcak su
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* ½ çay kaşığı toz acı biber (isteğe bağlı)
* 1 adet defne yaprağı
* 2 kepçe makarna haşlama suyu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle spagettiyi paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Haşlarken 2 kepçe suyunu ayırmayı unutmayın. Ayrılan su daha sonra sosun kıvamını ayarlamak için kullanılacaktır. Derin bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince ezilmiş sarımsağı ekleyip kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Ardından kıymayı ekleyin ve sürekli karıştırarak kıymanın suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Domates püresini, sıcak suyu, tuzu, pul biberi, kimyonu, karabiberi, toz acı biberi ve defne yaprağını ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Haşlanmış spagettiyi sosa ekleyin ve iyice karıştırın. Gerekirse ayırıp kenara koyduğunuz makarna suyunu ekleyin. Tüm malzemelerin birbirine güzelce karıştığından emin olun. Servis etmeden önce defne yaprağını çıkarın. Afiyet olsun!