Muhteşem Bir Lezzet: Ev Yapımı Fırında Künefe

Dışarıda keyifle tükettiğimiz, evde yapımından ise çekindiğimiz künefe için pratik ve lezzetli bir tarifimiz var. Bu tarifle, ustalara meydan okuyacak kadar güzel bir künefe hazırlayabilirsiniz. Hazırlık süresi ise sadece 15 dakika! Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, fırına verip lezzetli künefenizi bekleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün. Tarifimizdeki püf noktalar sayesinde mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz. Artık dışarıdan sipariş vermeye gerek yok!

Malzemeler: İhtiyacınız Olanlar

Künefe İçin:

  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 150 gram künefe peyniri
  • 1 avuç Antep fıstığı (ince kıyılmış)

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Süsleme İçin:

  • 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
  • 1 top dondurma (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Adım Adım Fırında Künefe

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır olduktan sonra künefenin hazırlanmasına geçebilirsiniz. Tel kadayıfları geniş bir kaba alın ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Kadayıfları iyice yağlayın. Yağlanmış kadayıfları fırın tepsisine yayın. Üzerine künefe peynirini eşit şekilde yayın ve tekrar kadayıf ile kapatın. Üzerine ince kıyılmış Antep fıstığını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, sıcakken hazırladığınız soğuk şerbeti üzerine dökün. 10 dakika kadar dinlendirin ve sonrasında dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!