Unsuz Çikolata Sufle Tarifimiz
Yumurta ve bitter çikolata miktarı sizi korkutmasın! Bu enfes sufle tarifinde un kullanılmıyor. Sadece 12 dakika içinde, ağızda dağılan, çikolata aromasıyla dolu bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlık aşamaları da oldukça pratiktir, bu yüzden deneyimli bir aşçı olmanıza gerek yok. İster sevdiklerinizi şımartmak, ister kendinize küçük bir ödül vermek için ideal bir seçenektir. Hem hafif hem de doyurucu olan bu sufle, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Deneyin ve lezzetine kendiniz şahit olun!Malzemeler
Bu nefis sufle için ihtiyacınız olan malzemeler:* 40 gram tereyağı
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 125 gram bitter çikolata
* 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
* 4 adet yumurta
* 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 4 damla taze sıkılmış limon suyu
* 1 yemek kaşığı su
* 1 tatlı kaşığı tereyağı (kalıp yağlamak için)
* 1/2 yemek kaşığı kakao (kalıp yağlamak için)
Hazırlanış
1. Öncelikle, bir kapta 40 gram tereyağını, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 125 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, pudra şekerini, tuzu ve limon suyunu köpürene kadar çırpın. Daha sonra, 1 yemek kaşığı suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Çikolata karışımını yumurta karışımına yavaşça ekleyip, spatula ile nazikçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve kakaolu kalıplara paylaştırın.2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sufle'ler kabarana ve hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp, 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Sıcak olarak servis edildiğinde lezzeti en üst düzeyde olur. Dilerseniz üzerine pudra şekeri veya taze çileklerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!