Nefis Tuzlu Kurabiye

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, 10 gün boyunca tazeliğini koruyan pratik bir tuzlu kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Kavanozunuzu doldurun ve dilediğiniz zaman afiyetle tüketin. Bu enfes kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de uzun süre dayanıklılığıyla mutfakta size büyük kolaylık sağlayacak. Çaylarınızın yanında, kahvaltılarda ya da atıştırmalık olarak gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli kurabiyelere bayılacak! Hazırlanışı oldukça basit ve malzemeleri de her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu enfes tuzlu kurabiye tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Aşamalar için Gereken Malzemeler:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 4,5 su bardağı un

Süsleme için Gereken Malzemeler:

  • 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
  • 2-3 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını, sıvı yağı, sirkeyi, şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve yumurtaları (bir yumurta sarısı hariç) derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuz fazla sert olmamalıdır. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahınızda merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Kurabiye kalıplarıyla şekillendirdikten sonra, ayrı koyduğunuz yumurta sarısı ve çörek otu ile kurabiyeleri süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra tuzlu kurabiyelerinizi hava almayan bir kapta saklayarak 10 gün boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz.