Bu tarifle hazırlayacağınız enfes kısır, pratikliği ve lezzetiyle sizi büyüleyecek. Az malzemeyle kısa sürede hazırlanan bu kolay kısır, hem hafta içi akşam yemekleriniz için hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz mükemmel bir seçenek. Bulgurun ince olması, kıvamının daha güzel olmasını sağlar. Baharatları dilediğiniz gibi ayarlayarak kendinize özel bir kısır tarifi yaratabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet arayanlar için ideal bir seçenek. Deneyip, tarifin tadına bakmadan geçmeyin, pişman olmayacaksınız.
Malzemeler ve Hazırlık
İşte bu enfes kısır için ihtiyacınız olan malzemeler: 6 çay bardağı ince bulgur, 1 orta boy kuru soğan, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 çay bardağı nar ekşisi, 2 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı köfte baharı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı ekşi külü, 1-2 dal yeşil soğan. Malzemeleri önceden hazırlayarak, pişirme süresini daha da kısaltabilirsiniz. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Yeşil soğanı da incecik kıyın. Baharatlarınızı önceden ölçüp hazırlayın. Bu sayede, hızlı ve kolay bir şekilde kısırınızı hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı: Adım Adım Kolay Kısır
Bulguru geniş bir kapta, üzerini birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslatın. Suyu iyice çekene kadar bekletin. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında hafifçe kavurun. Biber ve domates salçasını ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Kavurduğunuz harca, bulguru, nar ekşisini, baharatları ve diğer malzemeleri ekleyin. İyice karıştırın ve en az 15 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra tekrar karıştırıp, servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!