Nefis ve Kolay Açma Tarifi
Kahvaltılarınıza lezzet katacak, yumuşacık ve ev yapımı açma tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tarifi, pratik yöntemleriyle kısa sürede hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hamuru yoğurmak ve mayalanmasını beklemek dışında zahmetli bir süreci yok. Hazırladığınız açmaları, sıcak servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serpebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Hamur İçin:
* 2,5 su bardağı ılık süt* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 paket kuru maya
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 2 adet yumurta
* 8 su bardağı un
* 1 çay kaşığı (tepeleme) mahlep
Sürme İçin:
* 2 adet yumurta sarısıAçma Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, ılık süt, şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırıp, 10 dakika kadar mayanın köpürmeye başlamasını bekleyin. Daha sonra sıvı yağ, tuz, yumurtaları ve mahlep ekleyip iyice çırpın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, yaklaşık 1 saat mayalanması için ılık bir yerde bekletin. Mayalanan hamuru hafifçe yumrulayın ve istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin. Yuvarlak şekil verin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Püf Noktaları
* Sütün çok sıcak olmamasına dikkat edin, mayanın ölmemesi için ılık olması önemlidir.* Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
* Fırınınızın ısısına göre pişirme süresi değişebilir.