Yaz Kokulu Karışık Kızartma
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karışık kızartma için enfes bir tarifimiz var. Bu pratik ve hızlı tarifle, sıcak yaz günlerinde damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak bir yemek hazırlayabilirsiniz. Taze sebzelerin muhteşem uyumu ve enfes aromasıyla hazırlanan bu kızartma, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Sıcak servis edildiğinde tadına doyum olmazken, soğuk olarak da keyifle tüketebilirsiniz. İsterseniz yanına yapacağınız basit bir domates sosu veya bir kase yoğurtla servis edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hazırlık süresi oldukça kısa olduğu için, yoğun günlerinizde bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Deneyin ve yazın tadını çıkarın!
Malzemeler ve Hazırlık
Bu nefis karışık kızartma için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Üç adet patlıcan, üç adet patates, iki adet havuç ve üç-dört adet sivri biber yeterli olacaktır. Sebzeleri güzelce yıkayıp, dilediğiniz şekilde doğrayın. Küçük küpler halinde doğramak, kızartma işlemini kolaylaştıracaktır. Patlıcanların acılığını almak için doğradıktan sonra tuzlayıp, bir süre bekletmeniz ve daha sonra yıkamanız tavsiye edilir.
Domates Soslu Servis Önerisi
Karışık kızartmanızı daha da lezzetli hale getirmek için, basit bir domates sosu hazırlayabilirsiniz. Bunun için iki adet domatesi küçük parçalar halinde doğrayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı, dört diş sarımsak (ezilmiş), bir çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ile birlikte tencereye alın. Domatesler yumuşayana ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız sosu karışık kızartmanızın üzerine gezdirip servis edebilirsiniz. Yoğurt ile de servis edebilirsiniz, tercihinize kalmış.
Püf Noktaları
Karışık kızartmanın kıtır kıtır olması için, kızartma işlemini orta ateşte yapmaya özen gösterin. Sebzelerin suyunu çekmesi ve kızarması için yeterli zaman ayırın. Aşırı kızartmaktan kaçının. Servis etmeden önce fazla yağını almak için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!