Lezzetli Bir Kahvaltılık: Fasulye Turşusu Kızartması
Bu tarif, Karadeniz Bölgesi'nden esinlenerek hazırlanmış, tavada çevirme tekniğiyle yapılan sıcak bir kızartma tarifidir. Ekşi tatları sevenler için mükemmel bir kahvaltılık seçenek. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir kahvaltı arayanlar için idealdir. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde kolayca bulunabiliyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler, lezzeti en iyi şekilde ortaya çıkaracak şekilde özenle seçilmiştir. Siz de bu enfes tadı deneyerek kahvaltınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 1 kase fasulye turşusu (tercihen ev yapımı)* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 2 dilim bayat ekmek (ekmeğin bayat olması kıvamı daha iyi tutmasını sağlar)
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tereyağı (veya sıvı yağ)
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle fasulye turşusunu iyice süzün. Fazla suyun kalmamasına dikkat edin. Ardından, bayat ekmekleri küçük parçalar halinde kesin ve bir kapta ezin. Ezilen ekmeğin içine yumurtayı kırıp çatalla iyice karıştırın. Mısır ununu ekleyip karıştırmaya devam edin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmanız önemli. Daha sonra, süzülmüş fasulye turşusunu ekleyip hafifçe karıştırın. Tüm malzemelerin iyice birbirine karıştığından emin olun.2. Tereyağını (veya sıvı yağı) geniş tabanlı bir tavada eritin. Orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız fasulye turşusu karışımından küçük parçalar alarak, tava üzerine alın ve düzleştirin. Kızaran yüzeyini spatula yardımıyla kontrol edin ve gerekirse ters çevirin. Her iki tarafının da güzelce kızarmasını bekleyin.
3. Altı üstü kızaran fasulye turşusu kızartmalarını sıcak servis edin. Yanına çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!