Lezzetli ve Hafif Bir Yemek: Yunan Pilaki

Yaz aylarının sıcak günlerinde hafif ve doyurucu bir yemek arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Bu Yunan Pilaki tarifi, farklı malzemelerin uyumlu bir dansıyla ortaya çıkan enfes bir lezzet sunuyor. Hazırlığı oldukça kolay ve kısa sürede sofranızı süsleyen bu nefis yemeği, aileniz ve sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Özellikle sebzelerin tazeliği ve baharatların uyumu, yemeğe eşsiz bir aroma katıyor. Deneyin ve farkı görün! Bu tarif, hem pratik hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.

Yunan Pilaki İçin Gerekli Malzemeler

* 500 gram kuru fasulye (barbunya)
* 3 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 2 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy havuç (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yunan Pilaki Hazırlanışı

Öncelikle, kuru fasulyeleri bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün, fasulyeleri tencereye alın ve üzerine bol su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencerede, zeytinyağını ısıtın ve kıyılmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, doğranmış domatesleri, kapya biberi ve havucu ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Ezilmiş sarımsakları, domates salçasını, toz şekeri, tuzu, kekiği, karabiberi, tarçını ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Haşlanmış fasulyeleri bu karışıma ekleyin ve kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin. Pilakiyi sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!