Tarif Hakkında

Bu enfes limonlu kış keki tarifi, eşsiz lezzeti ve yumuşak dokusuyla gönlünüzü çalacak. Sıcacık bir kış gününde, çayınızın yanında mükemmel bir eşlikçi olacak bu keki yapmak için hemen mutfağa geçin! Hazırlanması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, deneyim seviyenize bakmaksızın kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir tariftir. İçerisindeki limonun ferahlığı, kekin yoğunluğunu dengeleyecek ve damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Özellikle kış aylarında tükettiğinizde içinizi ısıtacak ve size enerji verecektir. Aileniz ve arkadaşlarınız için de gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli keki mutlaka denemelisiniz. Sonuçtan çok memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

Malzemeler

- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı hurma özü
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1,5-2 su bardağı Hindistan cevizi unu- 1/4 su bardağı limon suyu
- 1/4 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Öncelikle yumurtaları bir kapta çırpın. Ardından hurma özünü, Hindistan cevizi yağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta Hindistan cevizi ununu ve kabartma tozunu karıştırın. Islak malzemeleri kuru malzemelere azar azar ekleyip, spatula yardımıyla hafifçe karıştırın. Unu çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Sütü de ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar kalıpta bekletin ve daha sonra servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Kekinizi daha da lezzetli hale getirmek için üzerine pudra şekeri serpebilir veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Fırında pişirme süresi, kullandığınız fırının özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırma yöntemini kullanabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Bu tarifi deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!