Çilekli Pişmeyen Tart: Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes çilekli pişmeyen tart tarifiyle, tatlı krizlerinizi kolayca ve hızlıca giderebilirsiniz! Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İlk ısırıkta büyüleyici lezzetini keşfedecek ve bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça sağlıklı ve lezzetli. Özellikle badem unu ve Hindistan cevizi yağı ile hafif ve besleyici bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlanışı da oldukça pratik, bu yüzden acele ettiğiniz zamanlarda bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli tartı çok sevecekler.

Kuru Malzemeler:

* 250 mililitre badem unu
* 1 çay kaşığı vanilya özü
* 10 adet medine hurması (çekirdekleri çıkarılmış)
* 1 çay kaşığı toz karanfil
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Krema ve Süsleme Malzemeleri:

* 1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
* 2 yemek kaşığı bal
* 1 çay kaşığı vanilya özü
* 6-7 adet taze çilek
* 1 yemek kaşığı toz fıstık

Çilekli Pişmeyen Tart Yapımı:

Öncelikle, medine hurmalarını blendırda püre haline getirin. Ardından, badem unu, vanilya özü, karanfil ve Hindistan cevizi yağını ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, yuvarlak bir kapta veya tart kalıbında yayın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Bu süre zarfında, krema için yoğurdu, labneyi, balı ve vanilya özünü bir kapta iyice çırpın. Çilekleri dilimleyip hazırlayın. Soğuyan tart tabanının üzerine kremayı yayın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri ve toz fıstığı serpiştirin. Pişmeyen tartınızı buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!