Çilek mevsimi boyunca mutlaka denemelisiniz! Bu enfes çilekliborcam pastası tarifi, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Sizi bekleyen nefis bir tatlının tarifini paylaşacağız. İşte, pratik ve enfes bir pasta için adım adım tarifimiz. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzetin tadına doyamayacaklar. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Yazın serinletici, kışın ise içinizi ısıtacak bu pastayı kaçırmayın. Her yaştan pasta sever için ideal.
Pasta Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 kahve fincanı ılık su, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya özünü bir kapta çırpın. Daha sonra, 1 su bardağı sütü de ekleyerek karışımı iyice çırpmaya devam edin. Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde etmelisiniz. Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış bir borcama dökün. Fırına vermeden önce, hamurun üzerine birkaç damla limon suyu damlatabilirsiniz. Bu, pastanızın daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Krema İçin Gerekli Malzemeler
1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 su bardağı süt, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, kısık ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tereyağını ekleyin ve iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuyan pasta hamurunun üzerine yayın.
Çilekli Süsleme İçin Gerekli Malzemeler
500 gram çileği yıkayıp, temizleyin. Küçük parçalar halinde doğrayın. 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı nişastayı bir tencerede karıştırıp, kaynatın. Kaynamaya başlayınca, doğranmış çilekleri ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin. Çilekli sosu soğumaya bırakın. Soğuyan çilekli sosu kremanın üzerine yayın. Pastanızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.