Nefis Bir Kahvaltılık: Mor Rulo Poğaça

Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, mis gibi pofidik bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes mor rulo poğaça, hem görüntüsü hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Aileniz ve sevdikleriniz için keyifle hazırlayabileceğiniz bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocukların çok seveceği bu tarif, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri ve yapılışını adım adım takip ederek siz de bu harika lezzete kolayca ulaşabilirsiniz.

Malzemeler: Hamur İçin

* 2,5-3 su bardağı mor buğday unu
* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket instant maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz

Malzemeler: İç Harç İçin

* 250 gram kaşar peyniri
* 10-12 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı sumak

Hazırlanışı: Adım Adım Mor Rulo Poğaça

Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üzerini kapatıp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgah üzerine alın ve hafifçe merdane ile açın. İç harç malzemelerini karıştırıp, açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru sıkıca rulo şeklinde sarın ve istediğiniz kalınlıkta dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!