Eşsiz Bir Tat: Caponata

Bu tarifte, geleneksel Sicilya Caponata'sının enfes lezzetlerini yakalamaya çalıştık. Farklı tatların uyumlu bir dansı olan bu yemek, mutfağınıza Akdeniz esintileri getirecek. Patlıcanın yumuşak dokusu, soğanın tatlılığı, kerevizin ferahlığı, zeytinlerin tuzluluğu ve sirkenin ekşiliği, birbirini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Üzerine serpiştirilen çam fıstığı ve kuru üzüm ise, yemeğe hem görsel hem de lezzet açısından ayrı bir hava katıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Hazırlığı oldukça pratik olan Caponata'yı hafta içi yemeklerinizde de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Deneyimlemeniz için sabırsızlanıyoruz!

Malzemeler

* 2 adet patlıcan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet kırmızı soğan
* 1 adet kereviz sapı
* 10 adet yeşil zeytin (çekirdeksiz)
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 çay bardağı su
* 1 yemek kaşığı esmer şeker
* 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 3 yemek kaşığı çam fıstığı (kavrulmuş)
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm (şişmiş)
* 1 yemek kaşığı kapari
* 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlayarak 15 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını azaltır. Ardından fazla suyunu iyice sıkın ve zeytinyağında hafifçe kızartın. Kırmızı soğanı ve kereviz sapını da küçük doğrayıp, patlıcanlara ekleyin. Birkaç dakika birlikte soteleyin. Domates salçasını, suyu, esmer şekeri ve üzüm sirkesini ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Yeşil zeytinleri, çam fıstığını, kuru üzümü ve kapariyi ekleyip karıştırın. Sosu koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!