Ramazan Lezzeti: Güllaç Sarması

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaçı, bu tarifimizde farklı bir sunumla karşınıza getiriyoruz. Porsiyonluk hazırlanan güllaç sarmaları, hem şık hem de pratik bir seçenek. Hem görsel açıdan zengin hem de lezzetli olan bu tatlı, misafirlerinizi de etkileyecektir. Hazırlık aşaması oldukça basit ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte enfes güllaç sarması tarifi...

Malzemeler

A Şerbeti İçin: 6 adet güllaç yaprağı, 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı fındık içi, 1 paket vanilin.
Süsleme İçin: 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı, 4 yemek kaşığı nar tanesi.

Hazırlanış

Öncelikle, süt, şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti, güllaç yapraklarını tek tek ıslatmak için kullanın. Islanan her güllaç yaprağını, içine fındık içi serpiştirerek rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları, uygun bir kapta bir sıra halinde dizin. Üzerine kalan şerbetten gezdirin. Bu işlemi tüm güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın. Hazırlanan güllaç sarmalarını buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra, Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Güllaç sarmalarınızı, yanında bir bardak soğuk süt veya şerbet ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, farklı kuru yemişler veya meyveler ile de süsleyebilirsiniz.