Çocukluğunuza Dönüş: Bol Çikolata Soslu Tart Kek

Nostaljik bir lezzete hazır olun! Çocukluk yıllarınızın vazgeçilmez ıslak keklerini hatırlatan, enfes bir tart kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, yoğun çikolata sosuyla damağınıza unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Pratik hazırlanışı ve enfes tadıyla, sevdiklerinizi mutlu edecek mükemmel bir ikram. Hem görsel olarak şık, hem de tadıyla damağa hitap eden bu kek, çay saatlerinizin yeni yıldızı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Unutmayın, en güzel anılarımızın lezzetleriyle dolu olması dileğiyle…

Malzemeler: Kek Hamuru için

* 2 adet yumurta
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı şeker

Malzemeler: Çikolata Sosu için

* 1/2 paket krema
* 2 yemek kaşığı krem çikolata

Hazırlanış:

1. İlk olarak, derin bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, şeker, vanilya ve kabartma tozunu iyice çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir tart kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine hazırlayacağınız çikolata sosunu dökün.
2. Çikolata sosu için kremayı orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve krem çikolatayı ekleyerek iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan kek üzerine bolca çikolata sosunu dökün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!